Kövessen minket!

Adónet.hu Üzleti Kommunikációs Zrt.

Telefon: +36-30-378-7637

E-mail: info@adonetakademia.hu

Cégalapítási tanácsadó

Online tréning

Lehetőségek, döntések, feladatok, költségek, előnyök, hátrányok.

A képzés előadója: Dr. Szabó Tibor

A képzés időtartama: 45 perc

A cégalapítás egy gondolattal kezdődik – és a tettekkel folytatódik. Az első tettek egyike, hogy el kell menni az ügyvédhez az alapítási dokumentáció elkészítése, aláírása céljából.
 
De még mielőtt ügyvédhez szaladnánk, tudjuk-e, hogy miről szól a vállalkozás, a cég, és milyen stratégiai döntéseket kell hoznunk, milyen körülményeket kell mérlegelnünk?
 
Ezen előadásban a cégalapítás legfontosabb eldöntendő kérdéseiről és feladatairól, valamint költségeiről adunk egy tájékoztatást. Számba vesszük a lehetséges cégformák előnyeit, hátrányait. A vállalkozás fejlesztéséhez adunk egy módszertani útmutatót is.
 
Ha mindezek után úgy dönt, hogy feltétlenül céget szeretne alapítani, akkor az ügyvédi feladatok elvégzésére dr. Szemethy Zoltán ügyvéd irodáját ajánljuk, amely Budapest, Bartók Béla út 18. II/3. szám alatt található. Telefonos elérhetősége: 267-6374. Korrekt módon, jól, gyorsan, elfogadható áron dolgoznak.
 
A cégalapítás kapcsán szüksége lesz könyvelőre is – könyvelőként pedig az Önadózó Könyvelői Szaknévsorban szereplő könyvelőket ajánljuk az ország egész területéről – akik a www.vpont.hu oldalon választhatók. 

***


A tréning díjmentesen, regisztráció nélkül elvégezhető. A Modulok menüben halggassa meg az előadásokat, a Dokumentumok menüből töltse le a Cégalapítási tanácsadó e-könyvet.

Értékelés: (0 darab értékelés)

A képzés az alábbi modulokból áll:

1. Bevezetés

E tréning cégalapítás legfontosabb eldöntendő kérdéseiről és feladatairól, szól. Számba vesszük a lehetséges cégformák előnyeit, hátrányait - és a cégalapítás költségeit.

A modul időtartalma: 3 perc

2. Tulajdonosi kérdések. Törzstőke, törzsbetét, szavazati jog, osztalékjog

A cégalapítás legfontosabb kérdése: meg tudom-e csinálni a céget egyedül – vagy feltétlenül szükségem van társra. Ezt az elején lehet és kell jól eldönteni, - később nagyon nehéz a korrekció.

A modul időtartalma: 5 perc

3. Az ügyvezetőre vonatkozó szabályok

Az ügyvezetői tisztség elfogadásának legfontosabb szempontja a korlátlan felelősség. Tudni kell, hogy ez a tisztség mivel jár.

A modul időtartalma: 3 perc

4. Cégforma választása. Egyéni vállalkozás, vagy gazdasági társaság?

Milyen cégformát válasszunk? Egyéni vállalkozás, gazdasági társaság, előnyök és hátrányok

A modul időtartalma: 5 perc

5. A betéti társaság (Bt.) előnyei és hátrányai

Betéti társasági cégformában százezrek vállalkoznak az országban – tehát választható és bevállalható cégforma ez is, még a beltag korlátlan felelőssége ellenére is. Csak tudjunk róla, és mindig számoljunk vele.

A modul időtartalma: 3 perc

6. A korlátolt felelősségű társaság (Kft) előnyei és hátrányai

A kft. 3 millió forint minimális törzstőkével alapítható. Ez a legfőbb hátránya, amennyiben az alapítók nem rendelkeznek ilyen mértékű forrással.

A modul időtartalma: 2 perc

7. A zártkörűen működő részvénytársaság (Zrt.) előnyei és hátrányai

A Zrt. nagyobb anonimitást jelent a cégtulajdonosnak, mint a kft. cégforma.

A modul időtartalma: 2 perc

8. Cégnév, székhely, telephely, tevékenységi körök

A cégnév nem lehet foglalt. A székhelytől különböző településen levő telephely után helyi iparűzési adót is fizetni kell. A tevékenységi köröknek adózási jelentősége is van.

A modul időtartalma: 3 perc

9. A cégalapítás menete és költségei

Az alapításkor kell választani áfa adózási módot, és ilyenkor lehet kérni EU-s adószámot. Ez miatt csak a könyvelő választása, és a vele való konzultáció után menjünk csak ügyvédhez.

A modul időtartalma: 8 perc

10. Vállalkozás-fejlesztési tanácsadó

Ne legyen olyan eszköz, módszer a vevő elérésére, amelyet alkalmazhatnál, de tudás, ismeret hiányában vagy restségből nem teszed.

A modul időtartalma: 7 perc

A képzéshez kapcsolódó dokumentumok:

A képzés elvégzése és az igazolás kiállítása után elérhető tartalom.

Regisztráció, vagy megrendelés után elérhető tartalom.

© 2014 www.adonetakademia.hu - Pénzügyi és jogi képzések online! Kiadó: Adónet.hu Üzleti Kommunikációs Zrt.